Cimbaliband a Királyi Váróban - 2022.11.19. 19:00

3.500Ft

Cimbaliband Királyi Váró jegy

Elfogyott

Leírás

Kedvezményes “early bird” jegy a Cimbaliband koncertjére. A jegy ezen a felületen lefoglalható kosárba helyezéssel és a személyes adatok megadásával, fizetés pedig a koncerthelyszínen lehetséges a koncert kezdete előtt.

Helyszín: Gödöllő Királyi Váró (2100 Gödöllő Állomás tér 1-3)

Időpont: 2022. november 19. szombat

Kezdés: 19:00

Elképesztően kreatív energiákkal építkezett a Cimbaliband ezen a lemezen, népzenei alapokon, egy igazi jó ethno jazz album született!
A Szabadon című album tizenegy dalának alapjául a magyar népzene dialektusai – a Dunántúl, Felföld, Alföld, Erdély, Moldva – adta a kiindulópontot. Minden nagy tájegységből legalább két népdal alkotja az alapját a lemezen elhangzó szerzeményeknek, melyek izgalmas köntösbe öltöztetik az eredeti dallamokat, különös figyelmet szentelve a cimbalomnak és az improvizatív hegedűjátéknak. Természetesen fonódik itt össze az autentikus népzene – amelyhez a banda minden tagjának erős személyes kötődése van – és a kortárs alkotás, friss improvizációk iránti igény és tudás. Unger Balázst saját gyűjtései, a népzenével való napi szintű kapcsolat vezette rá, hogy mennyire fontos ebben a műfajban az improvizáció. Hagyományőrző mestereink sajátos egyéni stílusában fontos szerepet játszik a zenei rögtönzési készség. Balázs 1998-ban egy csángó táncházban ismerkedett meg Dresch Mihállyal, a magyar ethno-jazz élet szaxofonos ikonjával. Mihály zenekarába invitálta, majd két éven keresztül együtt muzsikáltak a Dresch Quartetben, ahol a cimbalmosunk nagyon megszerette az ethno-jazz műfajt. 2019-ben a Cimbaliband hegedűse, Solymosi Máté, megnyerte a I. Nemzetközi Roby Lakatos Hegedű Improvizációs verseny különdíját, a legjobb népzenei improvizációért, ami szintén nagy lökést adott Szabadon lemezünk megalkotásához.
Fergeteges hangszerszólókat, újjászülető, fülbemászó melódiákat hallhatunk a korongon. A produkciót karakteres férfi énekhangok erősítik Unger Balázs vezetésével, valamint két vokalista közreműködésével. Érdekesség, hogy ez az első Cimbaliband lemez, amelyen nem hallhatunk női énekhangot. Sára Dóra grafikusnak köszönhetően minden dalhoz született egy illusztráció, különböző grafikai technikákkal, melyeket a lemez füzet-mellékletében helyeztek el. Az zenehallgatási élmény ezekkel a képekkel lesz igazán teljes – vallják az alkotók.
Ezen kívül a lemez minden dalához készült videoklip Todoroff Lázár stábjával, a dalokat élőben rögzítettük, háztetőkön, kastélyban, erkélyeken, a pandémia alatt.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/793120898625838

Számlázási adatok

További információk

A rendelés tartalma

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal 0Ft
Order Total 0Ft
  • Fizetés készpénzben vagy bankkártyával a helyszínen.

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.