Műsorrendelés:

Unger Balázs
cimbaliband@gmail.com
+36208231180

Remaster

Remaster, jelentése újrakeverve, újragondolva. A Cimbaliband legnépszerűbb műsorában régi slágereiket keverte újra, igazította jelenlegi hangzásvilágukhoz. Aki ismeri a zenekar munkásságát biztosan hallotta már az Oppadiridát, Marikanénit, a Hétfőt, a Fő a kávét vagy a Balatoni nyaralót. Ez a műsor garancia a sikerre!

A Fonogram-díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig!

Milyen eseményekre ajánljuk:
Nyári fesztiválokra, város és falunapokra, akár önálló műsorként színházakba, koncerttermekbe. Olyan közönség is örömét leli benne, aki nem ismeri az autentikus magyar népzenét.
Alap felállás (5 zenész): 
Az öttagú alapfelállású koncert hossza 45-90 perc a megrendelő kérése szerint. A produkció minimális színpadmérete 5×3 méter. A koncerthez szükséges hangtechnikát a megrendelő biztosítja.
Vendégművészekkel (7 zenész): 
A koncert rendelhető nagyobb felállásban, Ebben az esetben a lent felsorolt vendégeink közül lehet választani két közreműködő művészt az eseményre. Bővített koncertünkre igény szerint saját hangtechnikust viszünk magunkkal.

Vendégeink:

Pribojszki Mátyás

Pribojszki Mátyás

Szájharmonika világbajnok, blues zenész
Szirtes Edina 'Mókus'

Szirtes Edina 'Mókus'

Erkel-díjas zene- szerző, hegedű- bűvész, énekes
Görög Dániel

Görög Dániel

A Kodály Spice Jazz szólistája, trombitás és szárnykürtös
Csorba Lóránt

Csorba Lóránt

A Lóci játszik zenekar vezetője, énekes szólista
Bíró Szabolcs Maszkura

Bíró Szabolcs 'Maszkura'

Harmonikás énekes, zeneszerző, a Maszkura és a Tücsökraj vezetője
Czutor Zoltán

Czutor Zoltán

A Belmondo zenekar front-embere, énekes- gitáros, dalszerző legenda

Szabadon

Nemzetközi színtéren is hatalmas sikereket értünk el Szabadon koncertünkkel, hiszen a DUBAI EXPO2020 színpadán is közönségkedvenc lett, de a World Music Charts Europe-ra, a világ legrangosabb világzenei toplistájára is felkerült 2022 tavaszán. Így írnak róla a sajtóban: "Népzene, a klasszikus zene és a jazz találkozásának csodálatos műve! Igazi ethnojazz csemege!"

A Cimbaliband közel 15 éves múltja alatt minden esetben a népzene, az élő zene, és hungarikum hangszerünk, a cimbalom népszerűsítése, közönséggel való megismertetése állt a középpontban. A banda minden tagjának erős személyes kötődése van az autentikus magyar népzenéhez, többen a mai napig is művelik, oktatják ezt a műfajt is, a világzene mellett. Unger Balázst saját gyűjtései, a népzenével való napi szintű kapcsolat vezette rá, hogy mennyire fontos ebben a műfajban az improvizáció. Hagyományőrző mestereink sajátos stílusaiban nagyon fontos szerepet játszik a zenei rögtönzési készség. 1998-ban egy csángó táncházban ismerkedett meg Dresch Mihállyal, a magyar ethno- jazz élet legnagyobb szaxofonosával. Mihály zenekarába invitálta, és két éven keresztül együtt muzsikáltak a Dresch Quartetben, ahol nagyon megszerette az általa játszott ethno-jazz műfajt. 2019-ben a Cimbaliband hegedűse, Solymosi Máté, megnyerte a I. Nemzetközi Roby Lakatos Hegedű Improvizációs verseny különdíját, a legjobb népzenei improvizációért, ami szintén nagy lökést adott Szabadon című koncert-műsorunk megalkotásához. A koncert tizenegy dalának felépítése alapjául a magyar népzene dialektusai, a Dunántúl, Felföld, Alföld, Erdély, Moldva ötösfogat adta a kiindulópontot. Minden nagy tájegységből legalább két, lehetőleg régi stílusú népdal adja az alapját a műsorban elhangzó szerzeményeknek, melyek izgalmas köntösbe öltöztetik az eredeti dallamokat. Különös figyelmet szentelve a cimbalomnak és az improvizatív hegedűjátéknak. A Cimbaliband esetében ez a műsor talán annyiban hitelesebb más világzenét játszó zenekaroknál, akik a modernebb műfajok felől közelítenek a népzene felé, hogy esetükben minden tag mélyrehatóan ismeri az autentikus népzenei alapokat, és ezek felől közelítenek a modernebb stílusok felé.

Milyen eseményekre ajánljuk:
Fesztiválokra, népzenei eseményekre, néptánc találkozóra, csendes-ülős koncertnek, vagy akár jazz fesztiválra is kiváló választás!
Alap felállás (5 zenész): Az öttagú alapfelállású koncert hossza 45-90 perc a megrendelő kérése szerint. A produkció minimális színpadmérete 5×3 méter. A koncerthez szükséges hangtechnikát a megrendelő biztosítja.
Vendégművészekkel (7 zenész): 
A koncert rendelhető nagyobb felállásban, Ebben az esetben lent felsorolt vendégeink közül lehet választani egy harmonikás és egy fúvós közreműködő művészt az eseményre. Bővített koncertünkre saját hangtechnikust viszünk magunkkal.

Vendégeink:

Bede Péter

Bede Péter

Magyarország egyik legkeresettebb jazz és népzenész fúvósa! Hatalmas precizitás, és meglepő futamok jellemzik játékát.
Agatics Krunosztláv

Agatics krunoszláv 'kico'

A szerb kólótól a magyar csárdásig minden a tíz ujjába van kódolva! 12 éve a Cimbaliband vendég-harmonikása.

Borbély Mihály

Kossuth-díjas jazz- szaxofonos és népzenész, a Vujicsics együttes tagja. Személye garantált a magas minőségre!
Gera Gábor

Gera Gábor

Zeneszerző és harmonikás. Fő profilja a magyar népzene és balkán technikás díszítései, de az új stílusokban otthon érzi magát!
Talamba és Cimbaliband

talamba + cimbaliband: ütős

A világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó Liszt-díjas Talamba és a magyar világzenei élet zászlóshajója, a Fonogram-díjas Cimbaliband fúziója igazi világzenei körütazásra csábítja a közönséget. A sokfajta különleges, egzotikus ütőhangszer, a cimbalim, a hegedű, a nagybőgő és a gitár szenvedélyes találkozásában távoli vidékek hangjai egyesülnek és alkotnak új, izgalmas, a világon egyedülálló hangzást. Elvarázsolnak a magyar népzene brilliáns dallamai, magával ragad a román Dinicu virtuóz Pacsirtája, mozgásba hoz az argentin Piazzolla forróvérű Libertango-ja, ferpezsdítenek a tüzes balkáni taktusok... A ritmus átjárja a testedet-lelkedet.
A magyar virtust képviselő Cimbaliband és Talamba – a világ páratlan hangjaival – egy este!

Milyen eseményekre ajánljuk: Fesztiválokra, ülős koncertnek, vagy akár jazz fesztiválra is kiváló választás!

Felállás:
Az öttagú Cimbaliband egészül ki a négytagú Talamba ütőegyüttessel. A koncert hossza 45-90 perc a megrendelő kérése szerint. A produkció minimális színpadmérete 10×5 méter. A koncerthez szükséges hangtechnikát a megrendelő biztosítja.